Galla Miklós egy tohonya seggarc, ráadásul lopó.

Bizonyára megtörtént már veled, hogy kitaláltál egy jó viccet, majd több személynek elmondtad. Aztán nappal később visszahallottad valakitől, csak sokkal rosszabbul megfogalmazva, felvizezett poénnal, ügyetlenül előadva. Zavart? Persze hogy zavart. Vicc után nem sűrűn árulják el annak értelmi szerzőjét, pedig mindenki kérne egy kis elismerést ha már jól csinál valamit – az meg pláne irritáló, ha “másolva” is rosszul lett. De mi van akkor, ha az illető hivatásszerűen mond poénokat?

George Carlinról valószínűleg nem sokat tudtok, mivel felénk sajnos kevésbé ismert. Ez szomorú, de most nem ez a lényeg. Ír származású amerikai humorista, néha már szinte filozofikus szövegei poén mellett rengeteg értelmet hordoznak, és nagyjából mindent és mindenkit leoltott amíg élt.  Itt megtalálható egy kiváló előadása, magyar felirattal. De hogyan jön ide Galla és a “poénlopás”?

Galla Miklóst George Carlinhoz hasonlítani olyan, mint egy ötéveseket megerőszakoló börtönviselt férfit egy gyengéd szerető mellé állítani. Míg Carlin ötven évig hivatásszerűen viccet űzött az élet , Miki bácsi előcsalt néhány erőltetett vigyort pár kellemetlen szöveggel, és előadta azokat “abszurd humor” néven. Nézzétek meg néhány saját előadását: vontatottan, lassan és szaggatva beszél, szinte robotszerűen, pedig hangutánzásról úgy tudom nem volt egyik repertoárjában sem. Úgy. Hangsúlyozik. Mintha. Minden. Szó. Után. Pontot. Tenne. A. Mondatban. Lobotómia páciensek is folyékonyabban tudnak beszélni. Nem tudom, hogy ezt a poén fokozása érdekében csinálja, vagy tényleg ennyire nem megy neki ez a beszéd dolog, viszont ha az előbbi, elárulom, hogy nem működik. Sőt, még az nagy ritkán közepes (!) szintet megütő poénjait is lerontja vele. Erre valószínűleg azt hiszitek, hogy rá lehet kontrázni azzal hogy “HA NEM ÉRTED AZ ANGOL HUMORT AKKÓ MÉR FIKÁZOD?”, de ez nem igaz. Az sem igaz hogy az “abszurd” humort nem szeretem. Épp ellenkezőleg, nagyon is kedvelem; a Freddy Got Fingered című film nagy kedvencem, és nagyot tudok nevetni az ehez hasonlókon, de nekem ne mondja senki hogy Galla humora az beleillik az abszurd humor definíciójába. Leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy el próbálja érni az “annyira szar, hogy már jó” kategóriát, de az se jön össze, egyszerűen a szar kategóriában lebeg önkénytelenül.

Mégis, legjobban az bosszantott fel, amikor valamelyik nap a tévében egy-az-egyben lenyomta ezt. Valami Hal a Tortán, vagy hasonló jellegű műsor lehetett, nem figyeltem, a TV-re figyelés különben se vezet semmi jóra, meg amúgy sem érdekelt volna, ha abban a pillanatban épp nem húzza fel a cukrom. Gyorsan rá is kerestem jutubon, hátha nem ez az első példa erre, és láss csodát: tényleg igazam volt, Galla bácsi egy poénlopó seggfasz. Nézzétek meg Carlin mester 1986-ban előadott műsorának egy részletét, a téma: “stuff” (avagy cucc).

Most pedig hasonlítsátok össze Miki bá próbálkozásával. Nem tudom ti hogy álltok vele, de szerintem egy rakás szar. Szinte fáj végignézni/hallgatni ahogyan vontatott, kegyetlen lassúsággal lemészárolja a poénokat. Olyan ez, mintha egy helyi banda le próbálná játszani egyik szívedhez nőtt, kedvenc számodat, és olyan borzalmasan szól, hogy azt kívánod bárcsak ne bírnád felismerni, mert már szinte fizikailag rosszul esik belegondolni mit művelnek azzal a szegény művel.

Legalább bemondhatná, vagy kiírathatná, hogy a szöveg nem saját, mert ha azt hinném, hogy ilyen az eredeti, megkeresném annak kitalálóját és dárdát állítanék mindkét szemüregébe.

Végezetül annyit mondanék, hogy bárki bármit mond, Galla Miklós egy beteg fasz, és a viccesség igazából sosem ment neki, főleg nem amikor másokat koppintott. Szerintem hagyja abba az erőlködést, és legalább ne rontsa el a jó humoristák poénjait, mert sugárban lehányom.

Egyébként találtam itt egy hasonló cikket. Hogy félreértés ne essék: utólag találtam rá, mikor már fejezgettem ezt. Minden esetre belinkelem, nem akarok pofátlan képmutatónak, és Mikibához hasonló lopónak tűnni.

Reklámok

40 hozzászólás to “Galla Miklós egy tohonya seggarc, ráadásul lopó.”

 1. Saving the Planet kommentek?!
  sok a humorérzékhiányos… [thaks Carlinért]
  Gallára meg nincsenek szavak.
  Végignéztem. Erős voltam.

 2. Carlinról eddig tényleg nem hallottam, nagyon tetszik. Vicces is, de igazság, amit mond. Miki meg szégyellje magát.

 3. bodyupgraders Says:

  JAJ miklóskám szégyeljed el magadat:D:D:D:P

 4. A második bekezdés elején meg is magyaráztad a dolog miértjét. Carlin tele volt jó poénokkal, de itt nem volt ismert – Ki lenne az a hülye, aki egy ilyen lehetőséget nem aknázna ki?

 5. Ez magyarázat, de nem mentség. Ha a szabályos poénlopást lehetésőgnek tekintjük, bárkiből lehet jó humorista. Várj csak, Galla még más szövegével sem lett jó humorista…érdekes.

 6. Az, hogy valaki jó humorista-e vagy sem, az szubjektív vélemény – nem egy embert ismerek, aki pont ezt a vontatott, robotszerű beszédet bírja. És valószínűleg nem egy nagy humoristának a függöny mögött írták/írják a szövegét, mégis elismert lett.

 7. Komolyan azt hiszed, hogy nem szarom le?

 8. hát akkor minek irsz róla ennyit ha leszarod ?xD
  ám Galla Miklós stilusa télleg egy hányadék kb fél percet birtam megnézni belöle…bár elég fasz feje van legalább azon lehet röhögni hamár a “poénjain” nem.. :D

 9. Őszintén szólva engem se túlzottan érdekel az egész – nekem mindkét előadásmód bejön, a te véleményed ezen nem változtat, és én se akarom, hogy hirtelen Galla fan legyél. Egyszerűen gondoltam bedobok a “lolol mikeke szégyeljed magad xDDDDDDD” mellé valamit amin lehet értelmesen vitatkozni. De látom felesleges volt.

 10. dagi: Nem vagy nyomon, a leszarás salla úr véleményére vonatkozik, miszerint mindenkinek más humor imponál, és hogy sok humoristának mások írják a szövegét. Ezelőbbi egyértelmű, ezutóbbi pedig irreleváns, tehát feleslegesen szólt be.

  salla: Értelmes vitáról itt nem nagyon lehet szó, mivel ha más oldalról közelítenénk meg a témát, idióták lennénk. Egyátlán, van más értelmes szemszög mint amit leírtam? Galla egy pöcs, egy lopó, és pont. Okés, a humor szubjektív, de kinek a véleményét írjam le? Öreganyámét? A tiéd? Megmondtam mit gondolok, arra hogy ki hogy érez Mikimá viccei iránt a legkevésbé sem érdekel, ne is gyertek ide leközölni hogy “de nekem tetszik az előadásmódja!” mert nem akarom tudni hogy melyik jöttment élvezi ezt a szart, közöm sincs hozzá. Arra pedig senkinek semmi mentsége nem lehet, hogy más munkájával válik híressé. Ezt egy utolsó gerinctelen fasszopó tenné csak meg, ezesetben Galla. Ha ennek ellenére őt véded, állj meg egy percre, és kezdj el gondolkozni, mert eddig nem tetted.

  Másodsorban nem tehetek arról, hogy szinte minden kommentár zagyva ikszdé meg lol. Eddig egy hozzászólást sem töröltem, nem “cenzúrázok”. Kisérletezek, hátha sikerül valami élrtelmes vitát kanyarintani az aktuális tárgyból, de ha mindenki, aki hozzászól analfabéta vagy fogyatákos, nem magamat fogom hibáztatni. Legfeljebb ismét lezárom a hozzászólásokat.

  Persze ki lehet ezt is kerülni, indítsatok vitát. Lehetőleg olyant, amin van mibe belekötni, és nem akkora ostobaság, hogy el kell hogy küldjelek a faszra.

 11. ifj. Farkas Gyula Says:

  Tisztelt Blogíró!

  Lenne szíves megosztani velünk a sörrel kapcsolatos véleményét? Úgy gondolom érdekes és tanulságos volna mindenki számára.

  Üdv.
  ifj. Farkas Gyula
  a BME mérnök-fizkus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

 12. ifj. Farkas Gyula Ezt mondja:
  “Üdv.
  ifj. Farkas Gyula
  a BME mérnök-fizkus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon”

  ügyes vagy :P de szerintem ezt most mindenki leszarja :P

 13. És mi köze Galla Miklóshoz?

  Emberek, azért van email meg lebuj, hogy az ilyen jellegű üzeneteket ne rossz helyre küldjétek.

 14. bodyupgraders Says:

  Ezek után azért elgondolkodom, hogy a Showder klubb szereplői vaj’ tényleg saját, vagy hazai szöveggel rukkolnak elő?!

 15. bodyupgraders: “Bennfentesként” mondhatom, hogy a fiatal, magyar standuposok (pl.: Showder Klubbosok) 95%-ban egyéni produkcióval állnak ki, a maradék 5% pedig vagy szar szóviccből áll, amit mindenki ismer, vagy pedig olyanokat süt nek el, amit ugyan ők találtak ki, de már volt párszor.
  Ezért is vannak ők a porondon, Galla (jogosan) pedig a süllyesztőben.
  Amúgy szép poszt, gratula!

 16. bodyupgraders Says:

  Na nemgondoltam volna, hogy egy benfentes idetalál. Nem őket akartam kérdőre vonni. Vagy lehet mégis? Persze ezek után jogossan fordul tmeg a fejemben. v lehet jogtalanul. nemérdekel:) Én ezekről mind nemtudhatok. Szeretem őket, kétség sem fér hozzá, hogy jók, nézettségük is bizonyitja.

 17. Vágom-vágom, csak gondoltam eloszlatom a felmerülő, vagy nem felmerülő kételyeket. ;)

 18. Besenyőné Margit Says:

  (Nem)igen tisztelt blogíró!

  Mint a nicknevemből kiderül, az ide írosgatókkal ellentétben kedvelem Gallát, azóta, amióta a 20 évvel ezelőtt elsöprő sikert aratott a humorfesztiválon. Valamennyi szereplésén jól szórakoztam, legyen az a Hollószínház, a L’art pour L’art (amit az ő kilépése óta nem nézek), vagy a párosszámai Dózsával, ill. Koltaival. Mindig elő tud rukkolni valami szellemes dologgal. Kétségkívül a sikerhez a sajátos fizimiskája és beszédmódja is hozzájárul, ami már védjegye is. Ő egy külön kategória, egész mást csinál, mint anno Hofi, de mindketten a maguk nemében egyedülállóak.
  Hát valahogy így nézne ki egy korrekt poszt egy olyasvalakiről, akinek hivatása a nevettetés, az emberek jobb kedvre derítése. Az abszurd, fekete humor, amely segít könnyebben elviselni a hétköznapokat…. Nem pedig ordenáré, minősíthetetlen stílusban fröcsögni névtelenül, büntetlenül. Ugye, kedves blogger?…
  Egyébként nem értem, mi a baj azzal, ha külföldi vicceket, bohózatjeleneteket lefordítunk magyarra, és azt saját magunk előadjuk? A közönség kb. 99 százalékának újdonság. Megnézem, hányan keresnek rá angol abszurd jelenetekre, és próbálják értelmezni…. Az érved eléggé sántít, hiszen együttesek is előadnak külföldi számokat, magyarra lefordítva, külföldi darabokat a színházakban. Továbbmegyek: a színészek a saját maguk által írt jeleneteiket adják elő?
  A szóviccek pedig jellemzően az adott nyelv szüleményei, tehát szükségképpen az adott előadó “követi el”. Persze kell bizonyos intelligencia ezek “elfogyasztásához. Ja, hogy honfitársaink túlnyomó részénél ez hiányzik? Azok hallgassák csak a remek altesti poénokat, televan velük a padlás.
  Annyit tanácsolhatok, akinek nem tetszik Galla (szíve joga), az ne nézze! Blogger úr!
  1) Ezzel az útszéli stílussal saját magad minősíted.
  2) Tanulj meg helyesen írni,
  3) Nem hinném hogy az internetes blog technológiáját te fejlesztetted volna ki, tehát légy szíves mellőzni a használatát.:-))))

 19. Nahát, pár hétig nem nézem a postafiókom és pont ilyenkor érkezik egy szaftos kis komment! Lássunk szépen hozzá.

  Kedves Besenyőné: akár hiszi, akár nem, a legkisebb mértékben sem kelt bennem érdeklődést az Ön ízlése a humor terén, vagy hogy eddig kit/mit nézett. Komolyan, még le sem kellett volna írnia. Ha érdekelt volna, valószínűleg rákeresek Google-lal “Besenyőné Margit kedvenc humoristái”-ra, vagy esetleg felkeresem személyesen, de mivel nem tettem, vigye a jelentéktelen személyes fecsegését a bús picsába! Egyébként ha Ön szerint az Ön által írt első bekezdés származhat olyas valakitől, akinek hivatása a nevettetés, elég szegényes humora és alacsony ingerküszöbe van.

  Ó jaj, el is felejtettem hogy Galla rajongó! Hát így már egyértelmű. Haha, de butus vagyok!

  Megint nyilvánvaló dolgokat kell ismételgetnem? Mindenki önmagában és önmagának dönti el, hogy mit talál szórakoztatónak, és mi deríti jobb kedvre – legyen az akár olyasmi, amit Ön “ordenáré, minősíthetetlen stílusú fröcsögésnek” titulál. Aki ezzel nem ért egyet, nézze Gallát és ne olvasson engem, mert tényleg hidegen hagy, csak ne bombázzon senki az ostoba szövegével, mikor nem ért velem egyet.

  Hogy miért ne? Mert akik ellátogatnak szerény webnaplómra, és végigolvassák több bejegyzésem, csak hogy utólag fölháborodott kommentekkel dobálózzanak, többnyire idióták és förtelmes mennyiségű hülyeséget képesek rám zúdítani pár mondat formájában. Nézzük csak ezeket:

  “nem értem, mi a baj azzal, ha külföldi vicceket, bohózatjeleneteket lefordítunk magyarra, és azt saját magunk előadjuk?” – Többnyire valóban nem baj, de bizonyos helyzetekben én annak látom. Például elég nagy baj, ha egy humorista előadja egy másik humorista poénját úgy mint a sajátját. Én, mint tág értelemben vett “író” nem másolok föl egy Palahniuk könyvet a netre és mondom azt, hogy én írtam, függetlenül attól, hogy a célközönség valószínűleg nem ismeri. Egyébként jómagam egyszer lefordítottam Maddox egyik írását, és nem voltam akkora fasz, hogy ne írjam oda kié az eredeti.

  “Megnézem, hányan keresnek rá angol abszurd jelenetekre, és próbálják értelmezni”
  Mivel beszélek angolul valamilyen szinten, állíthatom, hogy én igen. E mellett több ismerősöm úgyszintén ezt teszi. Az, hogy Ön erre nem képes, nem tud angolul, vagy korlátolt az ízlése, abszolút nem az én problémám, e mellett teljes mértékben hidegen hagy.

  “Az érved eléggé sántít, hiszen együttesek is előadnak külföldi számokat, magyarra lefordítva, külföldi darabokat a színházakban.”
  Ha egy zenekar felvesz egy számot, melyet valaki más már előttük megírt, bíróságra kerülnek. Nem adhatják ki lemezen, satöbbi. Ha nem teljes a koppintás, csak szembeötlő a hasonlóság, gúnyt űz belőlük a közönség. Ha simán szar a végeredmény, ígyis-úgyis gúnyt űznek belőlük. Nem értem hol itt a gond.

  “Továbbmegyek: a színészek a saját maguk által írt jeleneteiket adják elő?”
  ÓóÓÓó, itt már a zsenialitás határait súroljuk! Micsoda érv! Egy kalap alá venni dolgukat végző színészeket és egy humoristát, aki egy másik, jóval színvonalasabb humorista szövegével próbál hivatásszerűen vicces lenni… fenomenális. Le vagyok taglózva.

  Egyébként, ha már ott tartunk, hogy ha nekem nem tetszik Galla, akkor ne nézzem – mely logikus állítás – akkor úgyszint jogosan mondanám, hogy Ön se olvassa céltalan firkantásaim, ha nem egyezik velük. Ha mégis megteszi, dühöngjön magában, és ne küldjön irányomba szavakba öntött mentális korlátoltságot, mert az idegeimre mehet.
  1) Zsír!
  2) Nem. A kulturált írás barbároknak való, én inkább idegenek blogjára kommentelek.
  3) Ha én találtam volna ki, tuti jobban működne mint ez a szar wordpress. Arra viszont így is pont jó, hogy bizonyos embereket elküldjek a faszra….úgyhogy raaajj-ta!

 20. pékbéláné Says:

  Nagyon szomorú vagyok. Nekem nagyon tetszett a Galla, amikor hallottam és lelkendezve meséltem a fiamnak. Akkor azt mondta, hogy hallgassam meg ezt: George Carlin, Stuff. Igen elcsodálkoztam és már nem szeretem a Gallát.

 21. Galla nem titkolja, hogy ezek Carlin szövegei. Egyrészt mindig megemlíti, mint kedvenc humoristáját, másrészt az est stáblistájában szerepel Carlin, mint szerző. Valószínűleg megvette a szövegek jogait. Hogy azért, mert kifogyott a saját ötletekből, vagy csak szerette volna ezeket a poénokat magyar nyelven előadni… ki tudja.

 22. Mofrills Says:

  Stuff kiraly, mar vagy fel oraja Carlint nezek a jutyubon
  koszi

  Gallat meg had ne kommenteljem itt…

 23. kenyszerjogasz Says:

  kedves blogíró, te mekkora lúzer seggarc vagy!
  blogcímben egy kalap alá veszed valaki szellemi tulajdonának (lásd immateriális javak) előadását a lopással, aztán

  “”ÓóÓÓó, itt már a zsenialitás határait súroljuk! Micsoda érv! Egy kalap alá venni dolgukat végző színészeket és egy humoristát,..”

  amit viszont VALÓBAN egy kalap alá lehet venni, mert színpadon adják elő az (általában!) mások által írt jeleneteket.

 24. Ha nem ilyen gyökér lenne a cikk írója, akkor tudná, hogy Galla sosem titkolta, hogy mások poénjait, előadásait dolgozták fel.

  Elég sok “szkeccsét” eleve úgy kezdi, hogy ez ennek, vagy annak a magyar nyelvű (bravúr)adaptációja.

  Eleve ezeknek a nagyrészét még kb 15 évvel ezelőtt csinálta a Galla, amikor a magyarok elenyésző része tudott angolul, és aki tudott esetleg az sem fért hozzá ezekhez, mivel nem volt net.
  Lehetett örülni, hogy volt valaki, aki rendesen lefordította és előadta.

  A beszédstílusa olyan amilyen. Engem sosem zavart.

  Sokkal inkább zavaró, hogy egy ilyen senkiházi faszfej észreveszi, hogy ezt a poént mintha hallotta volna máshol, és egyből elkezdi lehordani a magyar humor egyik jelentős alakját, anélkül, hogy bármi ismerettel rendelkezne róla.

 25. Én sosem értettem miért gondolják Gallát mások viccesnek. Mindig olyan egyedüléreztem magam. Jó volt ezt olvasni, már nem vagyok olyan egyedül. Galla egy seggarc. Maradjunk ennyiben.

 26. Pár embernek kibaszottul erős iróniaérzete van ám, kezdve ott, hogy képes Gallát viccesnek nevezni. Ő is csak annyira vicces, mint egy sánta, aki futni próbál. Neki ez nem megy, basszon meg a villám, hogy szerintem ez így van.

  kenyszerjogasz:
  Nem pontosan idéztél, de legalább a mondatot végigolvashattad volna. A lényeg az volt, hogy “egy másik, jóval színvonalasabb humorista szövegével próbál hivatásszerűen vicces lenni”, vagyis a szöveget nem ő találta ki. Bárki megcsinálhatta volna ugyanezt, akár én is. Lefordítom, bemondom, hogy “bocs, csórikáim, de nem saját szöveget fogok előadni” és letolok egy teljes Carlin műsort élőben. Nem nagy stósz. Ennek szerinted mi lehet a következménye, az, hogy tyű, én vagyok a magyar humor egyik legjelentősebb alakja? Szerinted így megy? Mert egyébként nem, de ha mégis ez volna, akkor az általam véltnél szarabb a helyzet.

  Tron:
  Akkor én kérek elnézést. Mivel nem vagyok egy alacsony ingerküszöbű, fogyatékos emberpótlék, aki képes arra, hogy huzamosabb időn át Gallát nézzen, így nem jöttem rá, hogy mikor és mikor nem mondja be egyes (vélhetően a kevésbé szar) szkeccsei értelmi szerzőit. Nyugodtan nézd vagy hallgasd őt, ha nem zavar a beszédstílusa, engem abszolút nem érdekel. Hogy kinek mi számít “rendes” előadásnak, azt pedig ne firtassuk; viszont az, hogy a magyar humor jelentős alakjának nevezed Gallát, körülbelül olyan, mintha a magyar zeneművészet jelentős alakjának neveznéd az Irigy Hónaljmirigyet, mikor ott van Bartók.

  E mellett természetesen faszfej vagyok, mivel kedvenc humoristáim a tévében látott sóderklubbos randomok helyett olyan kiemelkedő alakok, mint George Carlin, erre épp fel véltem fedezni egyik szövegét valaki teljesen más előadásában. Hüpp-hüpp, szégyellem magam.

 27. globetrotli Says:

  Tisztelt hozzászólók!
  Én abban látom Galla zsenialitását, hogy pénzt tud keresni az előadásaival.
  Menedzsernek bizonyára kiváló, de én az abszurd humor hóhérát látom benne. Seggarc a javából

 28. nyúlontúl Says:

  Az, hogy ki mit talál viccesnek, valóban ízlés dolga. Ám ha a blog írója egyáltalán nem kíváncsi mások véleményére, akkor miből gondolja, hogy másokat érdekel az övé? Ráadásul azt javasolja az ide kommentelőknek, hogy kezdeményezzenek értelmes vitát. De hogy lehet úgy értelmes vitát kezdeményezni, ha az egyik fél eleve kizár más nézőpontokat? (“…ha más oldalról közelítenénk meg a témát, idióták lennénk. Egyátlán, van más értelmes szemszög mint amit leírtam?”) Különböző nézőpontok ütköztetése nélkül elég nehezen lehet bármiféle vitát is nyitni. Szóval, ha valóban azért írta ezt a kritikát, hogy másokkal beszélhessen róla, akkor talán nem árt felkészülnie arra, hogy néhány embernek esetleg nem ugyanaz lesz a véleménye a témáról, mint neki.
  Persze, erre most azt fogja írni, hogy “le se szarja” a véleményemet, de legalább ez a válasz is engem fog igazolni…

 29. Egyre inkább kezdek meggyőződni arról, hogy itt tényleg nincs esélye az értelmes vita kialakulásának, mivel az emberek szinte kizárólag ostobaságokat szólnak be. Tényleg nem vagyok kíváncsi mások véleményére, de sokszor már nem is vagyok hajlandó azon feltételezéssel játszani, hogy “vitapartneremnek” bármi köze lehet az általam érzékelt valósághoz, mivel förtelmes faszságokat magyaráz. Ha mások (enyémtől jóval kevésbé mérvadó) véleménye érdekelne a témával kapcsolatban, posztolhattam volna ezt valami Galla-rajongó fórumra, de nem tettem. Békésen írogatok saját kis oldalamra, de folyton jönnek az idióták. Itt van ez a paraszt fölöttem, aki ráadásul nem is engem megszólító hangnemben magyaráz. Kinek ír ez? Tuti nem nekem. Most magyarázzam el, hogy az általa beidézett sor csupán mondanivalómat fokozandó hiperbola, azaz retorikai túlzás? Áh, minek. Csak hogy igaza legyen és haladjon szépen csöndben tovább a bús picsába, azt mondom, hogy le se szarom és remélhetőleg nem szól be újra.

 30. nyúlontúl Says:

  Persze, hagyhatnám az egészet, mert látom, hogy számodra bármiféle vélemény vagy gondolat, ami nem a te agyadban fogan meg, az “faszság”. De akkor minek írsz egyáltalán blogot? Akkor nyiss magadnak egy Word-dokumentumot, és oda ömleszd a szöveget. Ha blogot írsz, akkor azt mások is elolvassák, és kommentálni is fogják. Ha ez ennyire nem tetszik, akkor minek csinálod?
  Az meg, hogy békésen írogatsz, nem igazán fedi a valóságot. Eddig minden megszólalásodban csak az intolerancia és az agresszió nyilvánult meg. De ha már ilyen vagy, akkor legalább megpróbálhatnál kicsit elegánsabb stílusban bunkó lenni. Tudod, attól, hogy mindenkit elküldesz ide meg oda, még nem leszel sokkal szellemesebb…
  És még valami. Ha szerinted mindenki annyira idióta és agyatlan, hogy senki nem képes értelmes vitatémát felvetni, akkor vess fel te valamit. Csak, hogy mindenki tudja, mire számíthat ezen az igazán vendégszerető oldalon.

 31. Te sem voltál rákényszerítve, hogy ezt a blogot olvasd. Önszántadból jössz ide, önszántadból írsz ostoba kommenteket. Reagálok rájuk (vagy nem) legjobb belátásom szerint. Nemtudom mennyire esik nehezedre tudomásul venni, de téged senki sem hívott ide – aki itt van az én, általad bizonyára rossznak titulált írásaim miatt van itt. Ez nem a magán-panaszirodád. Ha a logikád szerint nekem kéne Word-dokumentumba foglalnom a szövegeimet, tégy úgy te is: mentsd le a kommentjeid egy .doc fájlba ahelyett, hogy nekem írogatnál. Az eredmény úgyis ugyanaz.

  A vitával kapcsolatban: felvetettem valamit, ott a bejegyzés. Elolvastad? Lehet egyezni, ellenkezni, nem rajtam múlik és egyáltalán nem érint; de ha valami nem tetszik, legcélszerűbb továbbállni. Ez a “legbarátibb” tanács, amit adni lehet e téren.

 32. nyúlontúl Says:

  Én arról kezdek egyre inkább meggyőződni, hogy te nem is akarsz semmiféle vitát, hiába mondod azt. Te csak a saját véleményeddel vagy hajlandó foglalkozni. Még azt is leszólod, aki a konkrét témával kapcsolatosan szólt hozzá. Különben, legnagyobb sajnálatomra nem találtam semmiféle vitára bocsátható felvetést a részedről. Talán, ha lennél szíves rávilágítani, melyikről is van szó pontosan. Bár, ha téged „egyáltalán nem érint”, akkor minek akarsz vitát nyitni?

  Nem gondolom, hogy ostobák a hozzászólásaim, csak azért, mert neked nem tetszenek. A te nézőpontod is csak egy a sok közül, nem pedig objektív megítélés. Ráadásul, ahogy azt már bizonyára észrevetted, nem én vagyok az egyetlen, aki kritikával él a megnyilvánulásaiddal szemben. A lehető legjobb szándékkal mondom, hogy ezen elgondolkodhatnál. Talán benned is lehet hiba, nem csak a világ többi részében. Azt senki sem állítja, hogy neked nem lehet igazad, de azt ne várd, hogy ezt a gyűlölködő hangnemet majd mindenki szó nélkül fogja hagyni. Megpróbálhatnál olyasmiről is írni, amit kedvelsz – persze, nem másokért, hanem saját magad miatt. Nem csak arról lehet jó kritikát írni, amit végig ócsárolhat az ember. Sőt, a jó kritika egyáltalán nem ócsárlást jelent.

  Igen, nagyon köszönöm a javaslatot, hogy én is írjak máshová – egészen hasonlatos volt ahhoz a riposzthoz, amit vártam – de ha, ahogy te mondtad „az eredmény úgyis ugyanaz”, akkor mégis inkább ide írok. Mert, tudod, lehet, hogy neked nem tűnik fel az egoizmusod sűrű ködében, de ez is egy vita éppenséggel. Mármint az lenne, ha részt vennél benne…

 33. Lehet igazad van és tényleg nem akarok vitát. Néha nincs is hozzá kedvem, mert fárasztó. Fárasztó például megmagyarázni azt, hogy amit mondasz, annak fele kiabszottul egyértelmű – hogy az én véleményem is csak szubjektív megközelítés, meg hogy bennem is van hiba, mint a többi emberben, meg nem kéne ennyire intoleránsnak lennem, blablabla… unalmas. Sértőnek veszem, hogy azt feltételezed, hogy ezekkel a dolgokkal nem vagyok teljes mértékben tisztában. A többi megjegyzés viszont kifejezetten tudatlanságra utal. Merem feltételezni, hogy tisztában vagy a szatíra, gúny, szarkazmus, persziflázs fogalmával. Ha így van, akkor miért kötekedsz az bejegyzések alapvető jellegét illetően? Ha meg nem, akkor miért nem húzod ki az ethernet kábelt a gépedből végre?

 34. nyúlontúl Says:

  Azért kötök bele a bejegyzéseidbe, mert másokat abszolút sértő módon válaszolgatsz. Persze, értem én az iróniát, és társait, de te legtöbbször nem ironikus vagy, hanem egyszerűen tapló. Ha téged rosszul érint egy-egy kritika, akkor nem gondolod, hogy másokat is rosszul érint, ha te csak úgy önkényesen lesöpröd az asztalról az érveiket, és komplett idiótának nyilvánítod őket, mert neked épp úgy tetszik? Ha a te véleményeddel teszik ezt mások, akkor persze irdatlanul kiakadsz, nem így van?

  És amiket mondtam, azért tartod unalmasnak, mert bár sokaktól ezt hallod, még nem gondolkodtál el rajta igazából soha. Úgyhogy neked ez csak háttérzaj, nem jelent semmit. És mivel nagyon antiszociális vagy (legalábbis annak tűnsz), az, hogy sokszor hallasz ilyeneket, csak még jobban hergel, és arra ösztönöz, hogy dacból “csak azért se” gondolkodj rajta. Pedig nem támadásként kellene felfognod a dolgot, hanem jótanácsként. És ha ezek a dolgok tényleg annyira egyértelműek lennének a számodra, mint mondod, akkor eleve nem így válaszolnál se nekem, se másnak. Ehhez persze felül kellene emelkedned saját magadon. De úgy látom, nem vagy elég nyitott egy ilyen kísérlethez.

 35. Nem akadok ki mások reakcióin. Benne van a pakliban, hogy önkényesen idiótának nyilvánítanak a véleményem, vagy csupán a stílusom alapján. Ez van, nem fogok belőle nagy ügyet csinálni, hisz evidens, hogy előbb-utóbb sor kerül erre is. Hogy mások hogyan reagálnak ugyanezen helyzetben, nem tudhatom, de ha dühödten kommenteket kezdenek írogatni, legfeljebb hasonló hangnemben válaszolok.

  Az, pedig, hogy antiszociális vagyok, röhej. Az ismerőseim akik a kommented olvassák, valószínűleg fekszenek a nevetéstől és fogyatékosnak titulálnak téged (jogosan). A szándékos dacról és szűklátókörűségről való feltevésed, meg az egész improvizált jellemelemzésed szintén röhej. Ha pszichológusnak készülsz, ajánlom add fel, de azért köszönet nyúlontúl panaszirodájának.

  Eddig kissé értelmesebbnek tartottalak az itt kommentelők nagy részénél, de bebizonyosodott, hogy mégsem vagy az. Ha úgy döntesz, hogy hagysz egy kommentet, miszerint te “csak jóhiszeműen akartál építő jellegű kritikával segíteni, de nem működött”, inkább húzz a faszra, nincs rá szűkség, és rád se.

 36. nyúlontúl Says:

  Nem készülök pszichológusnak, csak egyszerűen beleolvastam más írásaidba. És ezek elemzéséhez nem is kellet nagy szaktudás. Aki ilyen megdöbbentően undorítóan képes írni másokról (és leginkább csak így tud), az nem lehet túl kiegyensúlyozott és boldog.
  A megállapításaim ellenére egészen nyugodt lehetsz afelől, hogy személy szerint egyáltalán nem érdekelsz. Az sem, hogy eljutott-e az agykérged alá a mondandóm lényege, vagy sem. Nem akartam “jóhiszeműen segíteni”. Engem főleg a reakcióid, és maga a vita lehetősége érdekelt, azért írtam. Már a cikkeid és az előzetes hozzászólásid alapján tudtam, hogy nem leszel képes igazán elvonatkoztatni a kis világodtól. Számomra eddig is nyilvánvaló volt, hogy nem vagy nyitottabb (vagy bölcsebb) az akárhol is kommentelők nagy részénél. De akartam tenni egy próbát, hátha mégis megcáfolsz. Sajnos nem jutottunk messzire.

  Még annyit ajánlanék, megnyerő modorú barátom, hogy te viszont lehetőleg ne “húzz a faszra” senkit ebben az életben. Arra sincs szükség egyáltalán.

 37. Ok, most már kezdesz unalmas lenni.

 38. Trog-Air Says:

  “…ha valami nem tetszik, legcélszerűbb továbbállni. Ez a “legbarátibb” tanács, amit adni lehet e téren.”
  Ha Galla nem tetszik akkor miért nem állsz te is tovább? Egyik mondatoddal cáfolod meg a másikat, ha buta vagy legalább ne reklámozd.

 39. Mert egy darabig szórakoztató volt elemezni a seggarcságát. Szórakoztató is maradna, ha nem próbálna mindenki jelentéktelen dolgok miatt ebbe belekötni, mintha az ő kibaszott világhálójukon nem létezne nézeteltérés.

  Az emberek most már azért járnak ide, hogy megpróbáljonak megcáfolni? Indítsatok saját oldalat és oda lapátoljátok a szart, ne hozzám.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.