Pár dolog ami az interneten felbosszant.

Egy olyan internetes szuperhőst mint én, nem könnyű felbosszantani merő troll-tevékenységekkel, de mindig vannak apróságok, amik kihoznak a sodromből a világháló böngészése közben. Ezek közül említek meg párat.

  • A költői kérdésekre válaszolók, és akik nem veszik észre az iróniát. Elhiszem, hogy nem minden szöveg egyértelmű, de igazából semmi sem az. Nem tudjátok elképzelni, hogy az írónak mennyire frusztráló, mikor az olvasó nem csak lemarad a mondanivalóról, hanem még válaszként ír valamilyen banális faszságot válaszként. Példa: “TÉNYLEG LEFEJELTED AZT A FICKÓT MERT NEM KÖSZÖNT? AZ HOGY SZÉTTÖRTED A GÉGÉJÉT SZERINTEM DURVA VOLT! SZERINTEM BETEG VAGY!” Igen, és veled is megteszem. Megérdemled.
  • Sok szó egybeírása. A magyar helyesírás szabályai felrúgásán és az olvashatóság megnehezítésén kívül mit lehet elérni ezzel? Egyre több fórumon, blogon, közösségi oldalon látok okoskodó faszfejeket, akik hatnál több szó egybeírása révén próbálják nyomatékosabbá tenni értelmetlen mondanivalójukat. Mire kiolvasok egy olyan “szót” hogy énvagyokakirályatöbbiembermegfasz, vagy majdénelküldökmindenkitagecibe (nem ujjal mutogatni akarok, de ezeket tényleg megírta egy látogató; csodálkoztok, hogy letiltom a kommenteket?!) valósággal elönt a harag, és fenyeget, hogy akaratomon kívül megrongálom a monitorom, a mögötte levő falat, és az amögött álló kocsi karosszériáját egy elhajított kanapéval, puszta dühkitörésből. A legrosszabb mégis az, hogy mire sikerül értelmeznem a bonyolult szóösszetételt, rádöbbenek arra, hogy abszolút semmi értelme. Néha már hülyének érzem magam mikor ilyenek átrágásán erőlködöm, mert előre látni, hogy frusztráción kívül semmit sem fog kiváltani belőlem. Hisz hányszor történt már, hogy átrágtam magam egy tízszavas nyelvtani trágyadombon, és mit kaptam érte? Egy ráeszmélést arra, hogy az egész értelmetlen volt. Ez olyan mint megnyerni egy maratoni futást, és nyereményül kapni egy zsák megkövült teveürüléket. Kérem vissza az öt percemet!
  • Nehezen kiolvasható betűkkel vagy összevissza cserélt kis-, és nagybetűkkel való írás, beszédhibát imitálva írni…ezeket már említettem a közösségi oldalakkal kapcsolatos bejegyzésben. Az előbbi kettőnek egyértelmű célja van: az olvashatóság megnehezítése. Ha meglátok egy ilyen szöveget, általában el sem olvasom, picsába vele. Aki írta valószínűleg csak fel akart bosszantani; ha nem, akkor pedig egy kibaszott idióta, a mondanivalója úgysem lehet érdekes. Nem vagy eredeti, nem vagy alter, nem vagy trendi vagy menő, egy irritáló fasz vagy akitől el kell venni a billentyűzetet. Az viszont súlyos kérdés számomra, hogy miért akarna valaki beszédhibásan írni? Ha a való életben valaki ilyen problémákkal küszködik, általában ez a két eset közül következik be valamelyik: 1. Szégyelli, ezért titkolja és megpróbálja elrejteni (valószínűleg nem sok sikerrel). 2. Elfogadja és vállalja, de törekszik arra hogy kijavítsa. Arra viszont csak egy ritka nagy balfasz lehet képes, hogy a szóbeli helyes kiejtés ellenére szándékosan azt írja, hogy cejetlek, pux, láw, meg mindenféle ocsmányságot amitől hányinger kerülget. Ássátok el magatokat.
  • Bármilyen nemű jelentéktelen, okoskodó vallás, ezoterika, babona pártolása. Ha vámpír, sámán, vagy újjászületett baptista jézusimádó determinista plébános vagy, maradj inkább csöndben. Ez a való életben is igaz. A térítőket szívesen látnám a világhálóról is eltűnni, ha nem lennének időnként röhejesen szórakoztatóak. Egyébként én tudok valamit, amit a te istened nem: létezni.
  • Otakuk. Valószínűleg az összes megszállott idióta közül a legrosszabbak. A kőkemény “rockerek”, a “fajtiszta” szkinhajderok, és a metroszexuális köcsögök meg tudják őket közelíteni, de otakuból az interneten több van (a másik három meg nem mindig tud írni-olvasni).
  • Kirívó smiley képek. Utálom, amikor a képembe tolnak egy vagon 200×200 méretű villogó animált vackot, ami nagyon szeretne aranyosnak és viccesnek tűnni, de közben csak irritáló. Pár egyszerű ASCII karakter nem szebb [kevésbé ocsmány] egy szövegben? Persze ezt is túlzásba lehet vinni, hisz senkit sem érdekel a külalak meg a szöveg érthetősége; legjobb lesz ha beraksz még öt tucat fölkiáltójelet meg “ikszdét”, akkor biztos megértjük mit akarsz.

Mostanra ennyi. Sok dolog van még, de most nem írom le mind. Talán máskor. Majd kiderül.

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.