Nem rossz dolog az öngyilkosság, megfontolhatnád.

Öngyilkosságon töprengsz, de nem vagy benne biztos, hogy helyes döntés? Adok néhány tanácsot, hogy könnyebben eldöntsd, valóban jó választás-e végezni magaddal:

 1. Otthon laksz, és a szüleid folyton küldözgetnek takarítani meg tanulni? Ez félreérthetetlen utalás arra, hogy nem szeretnek; és azt akarják, hogy megöld magad. Mi másért akarnák, hogy a szobád takarítgasd? Mi lesz még ezután, szobafogság? Fogszabályzó? Ne próbáld becsapni magad, egyértelmű a mondanivalójuk.
 2. Ha épp vége szakadt egy rossz párkapcsolatnak és úgy érzed sosem javul majd a helyzeted, igazad van. Mindenki tudja, hogy az öngyilkosság az egyetlen megoldás, úgyhogy ne halasztgasd. Nézd a jó oldalát, az exedet furdalni fogja a bűntudat pár percig–de erre nem számítanék.
 3. Depis vagy? Nincsenek barátaid? Úgy tűnik még senki sem közölte veled, de a depresszió és a magány nem normális érzések. Rajtad kívül mindenkinek rengeteg barátja van és boldogok, úgyhogy bizonyára Veled van gond. Eldobhatod a gyógyszereket, patkányméregre van szükséged.
 4. Házibulin felborítottál egy italt? Tányért ejtettél el egy vendéglőben? Nem kell emiatt szégyenben élned; tudod mi a dolgod.
 5. Megbuktál suliban? Nem érted a számtant? Itt egy egyszerű példa, amit biztosan meg tudsz oldani:
  Kidobtak suliból + Számtant nem értem = Ideje _______ magam
  Valószínűleg erre sem tudod a megoldást, de hadd segítsek: az első betű “m”, a többi pedig “egölni”.
 6. Forgalmi dugó? Néha a rossz szerencse nem csak véletlen egybeesés. Biztos vagy abban, hogy a következő másfél órában is a dugó közepén akarsz ücsörögni? Nézd a jó oldalát, ha viking vagy, a Valhallába kerülsz. Habár, valószínűleg nem vagy az, de az örökkévaló elkárhoztatás biztos majdnem ugyanolyan jó.
 7. Reklámügynökök hívogatnak? Könnyebb felkötni magad, mint lerázni egy reklámügynököt, nem? Ha szerencséd van, valamelyik cég épp akciósan árul kötelet; nehogy még azt higgyék zsugori voltál.
 8. Nátha? Azt ugye tudod, hogy a náthát nem lehet gyógyítani? Pontosabban, nem ismerünk olyan gyógymódot, amelynél nem kell a falat beborítani az agyvelőddel.
 9. Kilyukadt a gumi? Betűzzem a megoldást?
 10. Nem vettek fel egyetemre? Szerintem már sejted.

Remélem ez a tájékoztató sokat segített, majd említsd meg a búcsúleveledben. De ha jobban belegondolok, hagyd a fenébe. Úgysem olvassa el senki.

Eme bejegyzést erről fordítottam. Köszönet Maddoxnak.

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.