Szitokszavak, avagy káromkodjunk stílusosan!

Felbosszantottak? Frusztrált vagy? Ki szeretnéd engedni a felgyülemlett gőzt? Anyu mindig tanulni küld és nem engedi hogy cigizz, pedig minden menő arc csinálja? Kidobott a barátod/*barátnőd? A suliban lagymatag testalkatod és homoerotikus viselkedésed miatt cikiznek; pedig télleg csak azért lóg a szemedbe vasalt és lenyalt hajad miközben férfi létedre kihúzott szemmel és felrakott szájfénnyel jársz soppingolni a csajokkal akik suli után segítenek legyantázni a melled, mert így érzed jól magad? Mondd meg frankón, nem bírod az anyázást, vissza akarsz vágni! Elvégre nem vagy puhány, és a magyar szókincs se szűk…de elég képlékeny ahhoz, hogy felét hozzávágd valakihez, puszta bosszantás céljából.
*Ha már itt vagy, bizonyára nincs barátnőd, és nem is lesz.

Íme néhány népszerű, és néhány kevésbé használatos szitokszó jellemzéssel, használati utasítással, ötletekkel, jótanácsokkal. Nagy részüket bizonyára hallottátok már, és valószínűleg használták is rátok. Ez azért van, mert megérdemeltétek. Példával illusztrálom a szavakat, hogy tudjátok mikor mit kell bevetni. Legtöbbjüket kombinálni is lehet, sőt, a jobb eredmény érdekében ajánlott!

 • Fasz – alapfontosságú szitokszó. Nagyon durvának számít, remélhetőleg nem kell elmagyaráznom, hogy mit jelent. Rövid és tömör, ezzel gyorsan és lényegretörően megmondhatod, mit érzel valaki iránt; ám ez nem mindig nyújt kielégítő eredményt, ha szépen, magyarosan akarod lealázni az illetőt. Rengeteg más szót hozzárakhatsz e célból, nagyrészük szinte legurul az ember nyelvéről (faszfej, fasszopó, gecifasz, faszt a szádba, ne faszulj, faszén, kőszén, lignit), szinte bárhova beszúrhatjuk ezt a rövid, de annál súlyosabb szót.
  *Dezső kilöki a sört*
  -Mekkora fasz vagy, Dezső fiam, hát húszéves létedre ilyent csinálsz?!
 • Szar – alapfontosságú szó. Ürülékhez nem csupán embereket lehet hasonlítani, szinte bármilyen ellenszenves, irritáló, vagy rossz minőségű dolgot le lehet szarozni. Rosszakaróinkat szarevőknek is nevezhetjük, de megeshet, hogy valóban kedvelik a koprofág tevékenységeket. A “szarok rá”/”le van szarva” kifejezésekkel kifejezhetjük közönyünket.
  -Ez a sok szarevő folyamatosan leszarozza az oldalam. Nem fogják fel, hogy magasról leszarom?
 • Geci – erősen sértő szó. Mikor kiejtjük, szinte csípi fülünket, mint édesanyád szemét, mikor tegnap nála jártam. Szó szerinti jelentése ondó, bár nem tudom ez miért olyan sértő (bizonyos emberek előszeretettel fogyasztják). A geci/geciláda átvitt értelemben ellenszenves, rosszindulatú embert jelent; hasonlóan, mint a gané, szemét/szemétláda, rohadék. Kreatív személyek spermaputtonynak is mondják. A geci bizonyos esetekben pozitív jellegű is lehet.
  -Ritka nagy geciláda ez a House, de az ördög vigyen el, ha nem egy kikúrt zseni!
  Gecijó a sorozat, az biztos. Ha Győzike helyett ez menne a tévében, nem lennék ennyire elbaszott kedvemben.
 • Pöcs – a fasz light verziója, ez kevésbé sértő. Hangja is utal az illető jellemére, ahogy a fasz egy ormótlan fallosz, a pöcs csupán egy lagymatag hímvessző. Puhányokra, vagy irritáló személyekre alkalmazzák.
  -Mekkora pöcs vagy! Pofonvágtál egy lányt?
  -Igazad van, legközelebb szájbarúgom.
  -Úgy kell azt, haha!
 • Pina – női nemi szerv. Rinyapinának a szebbik nem nyafogósabb képviselőit nevezzük, de puncit is mondhatunk. Egy “pinahuszár” szó is létezik, de nem tudom, hogy pontosan mit jelent. Nem túl sértő, esetleg ha tízéves vagy. A pöccsel kombinálva viszont mindig röhejes.
  PINAPÖCS! PINAPÖCS! PINAPÖ-*bumm..headshot*
 • Idióta – orvosi kifejezés, jelentése értelmi fogyatékos, aki képtelen továbbfejlődni mint egy átlagos négyéves.
  -Az értelmi fogyatékosságnak több fokozata is van: debilis az enyhe értelmi fogyatékos, inbecilis a súlyos értelmi fogyatékos; de ezeket senki sem használja, és idióta vagy, ha te igen.
 • Köcsög – egy homoszexuális férfi pár azon tagja, aki a dákeszt beveszi farba. Ha börtönbe kerülsz, valószínűleg ezzé tesznek. Ha nőknek tervezett piperecuccokat használsz (szemfesték, szájfény, körömfényező, szemspirál, satöbbi. A hajbalzsam kivétel, mert aki faszagyerek, az odafigyel az ápolt hajra), vagy túl sok testszőrzetet távolítasz el magadról, szintén az vagy. Rokon értelmű szó a buzi.
  -Egy metroszexuális köcsög engem nevezett ízléstelennek, mert nincs kiszedve a szemöldököm! Annyira elröhögtem magam, hogy muszáj volt az arcába küldenem a térdem.
 • Húgyagyú mikor általános suliban másodikos voltam, akkor találtam ezt a szót viccesnek. Azóta még annak se.
  -Hihihi, húgyagyú a bácsi! Húgyagyú a bácsi!
  -Csitt! Még felbosszantod és ír rólunk egy blogbejegyzést, aztán költözhetünk megint Albániába.
 • Kurva – kifejezetten nőkre lett kitalálva, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag rájuk használhatjuk. Kurva mindenki lehet, aki másokból, mint éhező prostituált a gyermekszószt, szívja ki az életerőt. Illik ez mindenféle fárasztó rinyapinára, irritáló baromra, fontoskodó idiótára. A “kurvára” szóval nyomatékot adhatunk mondanivalónknak.
  Kurvára elegem van a feminista kurvák pofázásából!
 • Anyád – sok embert érzékenyen érint, ha a szüleit emlegetjük. Viccesnek találom, hogy ha valaki képtelen bennem hibát találni, egyből anyázásba fog.
  *homlokommal benyitok egy épület falán*
  -Hallode! Nerandalírozzá, bazmeg! A büdös apád faszát!
  *megfordulok*
  -Szótá’?
  -Ööö…akarommondani…öö, lapát kaszát!
 • Csicska – ez a szó főképp Magyarország nagyvárosaiban elterjedt. A környékemen lévő sár- és nádkunyhókban szerencsére senki sincs, aki használná ezt a felettébb röhejes szót szidásképp; mert tudják, hogy egy szócsatában ez azonnali vereséghez vezet. Jelentése általában irritáló személy, de legtöbbet a használójáról árul el (értsd: tizenegy éves kislányokon kívül senki sem használja, és neked sem kéne). Nagyjából ugyanez vonatkozik a “csírára”, mint szitokszó.
  -Hogy te mekkora egy csicska vagy! Minek írsz a blogodra ilyen hülyesége-*loccs..arc szétkenődik a falon*
  -Haha, freskó!
 • Bazmeg – a baszás szóból származik, mely közösülést jelent. Lehet mondani indulatból, ha jól használjuk, nyomatékosabbá tehetjük vele mondatainkat, vagy akár vicces dolgokat is barkácsolhatunk segítségével. Több módon lehet írni és ejteni (baszd meg, bazmeg, bazzeg, bázzeg, vazze, vaz, blazz, vazg, bháháháázzeg, baszki). Sokféleképp alakíthatjuk, akár más szexuális tevékenységekre is utalhatunk, vagy egész mondatokat alkothatunk ilyen jellegű szavakból.
  -Hogy baszna meg a rézfaszú bagoly!
  Szopjon le a vacogós cápa!
  -Mondtam, bazmeg, hogy ne basszál, bazmeg! Megbasztad? Most már baszhatod, bazmeg.

Végtelen lehetőség van, de a faradtság és az unalom kifogott rajtam. Természetesen tudom, hogy rengeteget kihagytam, de ha eszembe jut még valami említésre méltó, felrakom. Ha van ötletetek, beküldhetitek. Addig is káromkodjatok változatosan, és stílusosan!

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.