A közösségi oldalak különleges ökoszisztémája.

Az internetes közösségi oldalak a becsülettelen, faszért könyörgő ribancok, izomarcú feszítőlegények, pedofilok, pincelakók, és idióták melegágya. Sok van belőlük (a világszerte ismert Myspace és Facebook mellett vannak “közelebbiek”, pl.: iwiw, myVIP, Poznanici, és még rengeteg), általában nagy népességnek örvendenek, és kiváló lelőhely, ha drámát és röhejt keresünk.

Céljuk a soft-pornó forgalmazása, esélyt adni a senkiknek hogy valakiknek hihessék magukat, kövér nőket abba a tévhitbe vezetni, miszerint ők is esélyesek a kúrásra, alkalmat adni mindenkinek hogy segget csináljon az arcából rengeteg más seggarc előtt, és ritkán arra is, hogy a valódi világbeli ismerősök el tudják érni egymást, hogy akiknek szükségük van rá, kapcsolatba lépjenek egymással (bár egyesek szerint erre senki sem használja már őket). Mindenki készíthet magának egy saját “adatlapot”, amely néhol többé, néhol kevésbé szerkeszthető. Van, ahol csak mezőket lehet kitölteni, viszont van ahol az egész oldal kinézetét nagy mértékben lehet befolyásolni. A legtöbb ilyen oldalra képeket is fel lehet tölteni.

Manapság nehéz egy kreatívan összerakott adatlapot találni, mivel akit nem hagy hidegen az ilyesféle faszulás, meglehet, hogy hisztrionikus személyiségzavarban szenved (értsd: figyelemmániás trágyarigó). Ezen feltétel helytállásával exponenciálisan nő annak az esélye, hogy találkozol egyel, vagy többel ezek közül:

 • Ha nő, van róla behajolós dekoltázskép, fürdőruhás, vagy szinte bármilyen kirívó, ribancpózban készített fotó.
 • Ha férfi, van kép az epillált, szteroiddokkal túlfújt has/mellizmairól, lufi bicepszéről, feszítés közben készített “vagány” pózban.
 • Sekélyes szarnépek, akik kizárólag az előző két pontban szereplő dolgokat keresik, és valószínűleg magukról is feltettek hasonló jellegű képeket.
 • ilyεŋ ๒ετűкετ нαszŋál. Ennek persze kurvára semmi értelme, csak megnehezíti a szöveg olvasását. Nem aranyos, értsétek meg.
 • Imitájja hod becédhibác. Nadon nadon cejetlek! Pux! Tanulj meg írni és menj el logopédushoz, vagy tünés a világhálóimról bazmeg! Ugyanez vonatkozik azokra, akik “w”-betűt raknak a “v” helyére minden szónál. Egy mobiltelefonnál még érthető, hogy van aki szívesebben nyom meg egyszer egy gombot mint 3-szor vagy 6-szor egy másikat, hogy betűt kapjon, de egy közönséges billentyűzetnél úgy gondolom, hogy ez nem szükséges. Lusta vagy arrébb erőltetni az ujjad? Stílusosnak és eredetinek találod azt, amit minden tizennégyéves punci már előtted megtett? Helyes gondolkozás, csak így tovább.
 • Kisebb mint három <3. Aki ezt a jelet használja, és nem szarkasztikus/ironikus/poén szándékkal, téved, és egyen faszt. Hazugság, hogy szívet ábrázol. Valójában egy rövid, hegyes fallosz, és egy herezacskó. Gondolj erre, mikor legközelebb leírod hogy “cejetlek ciwem <3”.
 • Képek rendkívül ronda és/vagy kövér emberekről, akik embertelen fényképezési szögekkel, túlzottan magas vagy túlzottan alacsony kontraszttal, kivágással, és egyéb “trükkökkel” próbálják átverni a szerencsétlen érdeklődőket, hogy átadhassanak nekik pár nemi betegséget.
 • Szélsőségesen figyelemmániás vadbarmok, akik folyamatosan kunyerálják a kommentárokat a pózolós képeikre, és mindent megtesznek, hogy mindenki színe elé, a főoldalra kerüljenek.
 • Olyan szinten ostoba emberek, akik nem veszik észre, hogy idiótát csinálnak magukból azzal, amit írnak/feltöltenek. Ha már a neved és képed is ott van, néha odafigyelhetnél, hogy mit teszel közzé. Legtöbben nem képesek felmérni, hogy mit érdemes, és mit nem érdemes feltenni. Ha nem tudsz dönteni, nyugodtan tedd fel a képeket a múltheti kövér-orgiáról, biztos tetszeni fog a barátaidnak. Ugyanezen a szinten vannak azok az emberek, akik több tucat véletlenszerű képet felraknak, viszont magukról semmit. Elhiszem, hogy neked nagyon bejön Bill Kaulitz, és hogy fontosnak tartod felrakni az összes kedvenc albumod (értsd: hallgathatatlan szar) borítóját, vagy hogy kedvenc autóidról és motorjaidról minimum 30 kép legyen, de ha már a te adatlapodon járok, meglehet, hogy olyan képeket szeretnék látni, amin te is szerepelsz. De ha jobban belegondolok, az előbb említett képek alapján is el tudom dönteni, hogy meg akarlak-e ismerni (valószínűleg nem).

Ilyesfajta dolgokkal nézhet szembe mindenki, aki szétnézett már egy közösségi oldalon. Eddig csupán egy olyan, hasonló jellegű weblappal találkoztam, amin az imént felsorolt szenny és söpredék kevésbé tajtékzó mennyiségben található. Ajánlom figyelmetekbe a last.fm-et…nem “hagyományos” közösségi oldal, de mivel ez is egy felettébb népszerű honlap, közel sem mentes az idiotizmustól.

Reklámok

2 hozzászólás to “A közösségi oldalak különleges ökoszisztémája.”

 1. Figyelj Second…pont te dumalsz,aki naphosszat log a poznanicin meg a brutalchaten..meg attol hogy neked nincs mit mutogatnod magadon(valoszinu hogy szegyelled,a helyedbe en is szegyellnem magam)attol nem kell hogy ijeneket irkalj a kozossegi oldalakrol..es szerinte, ha valaki szeret ijem hejekre jarni,azt kurvara nem erdekel a velemenyed..udw

 2. considerablyinebriated Says:

  Ki az a Second? Bizonyára összekeversz valakivel. Egyébként tudom, hogy aki egész nap ilyesmire pazarolja az idejét nem érdekli a véleményem, de nem meglepetés, hogy retardált emberek nem értik a humort.

  PROTIP: Tanulj meg írni.

  <3 CoNsYd3rAbLy 1n3bRiAtEd

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.