Aki hisz az asztrológiában, tövig bekaphatja.

Akárhányszor felhozza valamelyik kretén a horoszkóp témát, nem tudom, hogy sírjak, nevessek, vagy azonnal hazaküldjem az illetőt egy fejberúgással.

Mindig undort vált ki belőlem, mikor féltucat retardált egy újság horoszkóp cikkére nyáladzik. Elég baj, ha erre a mindennemű mondanivalótól mentes részre a legkíváncsibbak (és nem csak az újság tartalmi színvonalára utal, hanem az illető értelmi szintjére), de mégis, aki elolvassa, mivel szeretné gazdagítani – meglehetősen hiányos – tudását? Talán tudni akarja, hogy a csillagok állása megegyezik-e terveivel? Mégis, milyen agyatlan pöcsivadék tervezne újra bármit is, a “csillagok állása” miatt?!

A másik fajta kretén az, aki a személyiségének elbaszottsága miatt a csillagjegyét indokolja. “Én [tetszőleges zodiákus jel] vagyok, tehát [tetszőleges tulajdonság] vagyok!” – Hányszor hallottátok már ezt? Az ilyen mondatoktól kedvem támad az illető arcába dörzsölni egy marék szart, mert ő ugyanezt teszi velem, csak verbálisan. A zodiákus jelek véletlenszerű csillagok által alkotott alakzatokról, csillagképekről kapták nevüket, melyek elsődlegesen a tájékozódást voltak hivatottak szolgálni. Azt, hogy melyik idióta találta ki, hogy néhány lángoló gázgömb miféle módon hathat ki személyiségünk fejlődésére, vagy bizonyos eseményekre, nem tudom – de bárcsak népszerűbb lett volna születésének idejében az abortusz! Az ókori Görögország emberei sok bölcs tudnivalót hagytak nekünk hátra, de a gondolkodás teljes hiányát ők sem tudták teljesen kiküszöbölni.

A képmutató seggarcokat sem tudom megérteni. Mikor megkérdezem, hogy miért osztja nekem az asztrológia dumát, amikor azt mondja, hogy “Pedig én nem hiszek a horoszkópban!”, egyből kontráz, hogy “…csak abban, hogy a jegy ami alatt születtél azt jelenti hogy [tetszőleges esemény be fog következni / tetszőleges tulajdonsággal rendelkezel]”. Miért nem vallod be egyből, hogy hihetetlenül gyengeelméjű vagy, és spórolod meg nekem azt az időt, amíg végighallgatom ezt a rakás értelmetlen pszeudo-spirituális “mélyenszántó” halandzsát? Az asztrológia cseppet sem mélyenszántó, csak egy hatalmas hegy mentális trágyából, és számtalan idióta nyakig beleássa magát.

Miért nem tud mindenki megegyezni abban, hogy az asztrológia faszság? Legközelebb, ha valaki megemlíti nekem a csillagjegyét, azt fogom mondani, hogy bárcsak mindkét értelemben szűz lenne élete végéig – az ilyen balfaszok nem kéne hogy több balfaszivadékkal gazdagítsák a világot.

Reklámok

7 hozzászólás to “Aki hisz az asztrológiában, tövig bekaphatja.”

 1. Köszönjük, jól megasszondtad, most kemény legény vagy. Én sem hiszek a médiában közölt prognózisokban, ellenben _tény_, hogy a csillagjegyem leírása majdhogynem szóról-szóra igaz. Ettől függetlenül egész nyugodtan anyázhatsz, de én a helyedben inkább nem jelenteném ki, hogy a Föld márpedig lapos, mert sokan estek már pofára (ugye tudod, hogy annak idején a grafológia is ezoterikus humbugként kezdte pályafutását?), inkább elolvasnám, mit írnak rólam. Lehet, hogy meglepődsz.

 2. considerablyinebriated Says:

  Nem azért vagyok kemény legény, mert egy honlapra írok olyasmiket ami épeszű embert nem érdekel, de jó észrevétel.

  A tény amit említettél elég érdekes. Az, hogy te ezt véletlen egybeesésnek, vagy gyakorlatban is működő asztrológiának hívod, nem érdekel, de minden esetre számomra sokat elárul az, hogy a személyiséged pontosan beleillik egy kényelmes skatulyába helyezett leírásnak. Gratulálok, egyedi vagy.

  Anyázok én, ha jól esik, nem kell rá engedélyt adni. Úgy tudtam az interneten ezt is szabad. Egyébként a Föld laposságáról szó sincs (még átvitt értelemben sem). Az, hogy az asztrológia faszság, ugyanolyan egyértelmű, mint az, hogy az alma gyümölcs, bolygónk geoid alakú, Isten nem létezik, hat perc múlva sör lesz a kezemben, és te pedig rossz ajtón kopogtatsz. A grafológia is egy szinten van az ilyen “tudományokkal”.

  Azt hiszem adtál egy jó ötletet egy jövőbeli bejegyzéshez. Köszönöm a segítséget.

  Egyébként nem érdekel mit írnak rólam, az efféle meglepetések túl nagy hatással vannak az életemre. Nagy részük olyan szinten banális baromságok tömkelege, hogy inkább rágnám el az önnön nyakamat, minthogy higgyek bennük.

 3. Nem érdekel mit írnak rólad, mert úgy is banális? Eszerint mégis elolvastál jópárat, s ráadásul azt írod, a nagy részük baromság. Mi van a kicsi részükkel? Az normális? Az igaz rád is? Gratulálok, egyedi vagy vele te is.

 4. „de minden esetre számomra sokat elárul az, hogy a személyiséged pontosan beleillik egy kényelmes skatulyába helyezett leírásnak. Gratulálok, egyedi vagy.”

  Eltekintve attól, hogy mennyire kényelmes számomra a nekem szánt skatulya: a szén alapú földi életformák közé, az állatok országába tartozó, gerinchúrosok törzsének gerinces altörzsében, azon belül az emlősök osztályának főemlősök rendjében található orrtükör nélküliek majomalkatú alrendágához, az emberszerűek öregcsaládja alatt elhelyezkedő hominidák családjában a homininae alcsalád hominini nemzetsége hominina öregnem homo nemű homo sapiens fajának homo sapiens sapiens alfajába tartozol, kaukázusi típusú fehér ember vagy, emellett európai, magyar, adott térség és település lakója, bizonyos iskolák (volt) tanulója, egy szakma művelője, érdeklődési körödnek megfelelő szubkultúra része – ennek minden vonzatával. Ugye, milyen sok, és még ennél is több természetes skatulyába tartozol bele. És mégis – egyedi vagy!

  „Anyázok én, ha jól esik, nem kell rá engedélyt adni.”

  Ami azt illeti, nem, de hagyjuk.

  „Az, hogy az asztrológia faszság, ugyanolyan egyértelmű, mint az, hogy az alma gyümölcs, bolygónk geoid alakú, Isten nem létezik, hat perc múlva sör lesz a kezemben, és te pedig rossz ajtón kopogtatsz.”

  Hivatkozás? Erre vonatkozó tanulmányok, tényanyag? Máskülönben csak súlytalanul fröcsögsz.

  „A grafológia is egy szinten van az ilyen “tudományokkal”. ”

  Biztos ezért tanítják egyetemen, használják pedagógiai célzattal, alkalmazza a rendőrség, és bizonyító erejű bűnügyekben. Mielőtt hülyeségeket beszélsz, talán tájékozódj.

  „Egyébként nem érdekel mit írnak rólam”

  Akkor mégis mi alapján állítod, hogy nincs valóságalapja? Azért, mert te nem akarod? Sajnálom, hogy csalódást kell okozzak, de a világ nem így működik.

 5. considerablyinebriated Says:

  Tudun:
  A több, mint hatmilliárd embert könnyű felosztani 12 csillagjegyre, és valószínű, hogy a homályosan megfogalmazott általános tulajdonságok illenek nagy részükre. Azt is el tudnám képzelni, hogy néhányuk gyenge jellemét meg is változtatja. Tegyenek amit akarnak, nem követek senkit, ha a józan gondolkodás hiányának szakadékába veti magát.

  Ésszerű tízszer megvágnod magad, hogy rájöjj vérzel-e? Nekem elég volt gyerekkoromban elolvasni pár cikket, hogy rájöjjek hogy a többi is faszság. Nem érdekel a “kicsi részük”, és abszolút nincs rám hatással, ha illik rám amit írnak.

  Magyarán leszarom, és nem érdekel a hozzáfűznivalód. Nem vagy meggyőző, de legalább megpróbáltad.

  Ceriak:
  Tudom használni a wikipédiát, és hasonszőrű dolgokat általános iskolában is tanultunk, nem kell az ember rendszerezését firtatni. Itt igazad van, de én másra céloztam: személyiség.

  Nincs szükségem tényekre, mivel nem érvelni akarok, nem vitatkozni, és nem meggyőzni. Aki hinni akar benne, tegye. Ezzel csak nekem lesz nyilvánvaló, hogy az időmet sem érdemes az illetőre pazarolni.

  Linkelhetnék rengeteg oldalt, ami az asztrológia témáját boncolgatja, de feleslegesnek tartom, mivel:
  1. Időpazarlás. Lusta vagyok rájuk keresni, de aki akar, valószínűleg pár perc alatt könnyen rájuk találhat.
  2/a. Céltalan. Semmit sem érnék el vele, akármivel is bizonygatnám az igazam. Mindegy hány “tényt” vágok hozzá, egy begyöpösödött, szűk látókörű “hívő” nem fogja megváltoztatni álláspontját, vagy azért, mert képtelen felfogni a másik elméletet, vagy azért mert görcsösen ragaszkodik rögeszméihez. Egy vallásos ember sem lenne vallásos, ha érvelni lehetne vele.
  2/b. Ismét céltalan, mivel tényleg nem érdekel, hogy az imént említett emberek mit gondolnak. Az emberiség ostobaságának tipikus példái.
  3. A bejegyzésben és az általam írt kommentárokban lévő “tudományos tények” alapvető ismeretek, utánuk lehet nézni bárhol. Rajtuk kívül minden szubjektív.

  Miképp az előző jóakarómnak is írtam: teljesen hidegen hagy, hogy van-e valóságalapja. Itt nincs miről vitatkozni.

  A grafológiával kapcsolatban pedig tájékozódtam, és a jövőben lesz bejegyzés erről is. Csak írjátok tovább a biztató kommentárokat. Egyre népszerűbbé tesztek, és még szórakoztató is!

 6. Természetesen szíved joga, hogy írj a nagyvilágba céltalanul. De azért felhívom rá a figyelmed, hogy csak a hülyék beszélnek magukban.

 7. considerablyinebriated Says:

  Nem “beszélek magamban”, egyszerűen csak írok. Ezzel a világháló összes olyan oldalára céloztál, ahol egy személy közli a véleményét? Mert annak sem lenne értelme. Egyébként itt sem vagyok egyedül. Mindig jön valaki, aki be próbálja bizonyítani hogy nincs igazam, addig is csinálja a társaságot.

  A témától eltérő hozzászólásokat pedig nem fogom már közzétenni, mert kezdünk elkanyarodni.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.