Mit kezdj a hazaszereteteddel?

Van olyan, hogy jobb dolog híján a televíziót bekapcsolva hagyva böngészem a netet. Ilyenkor általában nem figyelek a belőle szivárgó jelentéktelen zagyvaságokra, de a híradóra felkaptam a fejem. “Baseball ütővel verték szét a fesztivált az új magyarok.” Hogy mi van? Ha érdekel, olvassatok utána itt, de elmondom dióhéjban: egy banda tizenhúszéves kemény minta-“magyar” heccből elhatározta, hogy szétvernek egy bulit, és úgy állítják be magukat mint egy nemzet új generációja. Olvasd el az előző mondatot újra és újra, míg be nem áll a dühkitörés.

Ilyenkor van az, hogy az emberiség kihalását kívánom. Milyen retardált abortuszmaradvány tesz ilyent? Nem tudom ti hogy álltok vele, de én megvetem azt, aki nem személyisége és tettei, hanem egy bőrpigment vagy származása alapján ítél meg valakit. A másik az, hogy mit akartak ezzel elérni? Bőrfejűek, árpádsávos zászlóba tekert baseball-ütőkkel fenyegetnek és ütnek ártatlanokat? Ezt teszi egy “új magyar”? Azért ebben van némi kivetnivaló.

Egy, hogy az illetők kibaszottul el vannak veszve. Mármint mentálisan. Fogadni mernék, hogy kikúrt fogalmuk sincs az árpádsáv eredetéről, sem a “kopaszokról”. Az eredeti skinhead mozgalomnak egy szál köze sem volt sem a fajgyűlölethez, sem az ilyen okokból történő feszültségkeltéshez. Életem során számtalan tizenéves, tudatlan fasszal találkoztam aki hungaristának, vagy jobb esetben nemzeti érzelműnek tartotta magát, miközben kurva fogalma sem volt a saját népének történelméről. Ha egy bigott, csőlátó, fajgyűlölő fasz vagy és verekedni akarsz, hát rendben, de ne kend a többi magyarra, elég szégyen érte már ezt a nevet.

Apropó: nem értem azokat sem, akik önsajnálatból építik fel hazaszeretetüket. “Hjajj Trianon, átkozott legyen a neved! Vesszen Trianon!” – mifaszért sírsz olyasmi miatt, ami akkor történt amikor te nem is éltél? Egyébként megsúgom, a háborúk történelmét a győztesek írják, és ha olvasol történelmet, nem nehéz rájönni hogy a magyarok elveszítettek egyet. Tudod, egy első világháború is volt valamikor, és nem számunka kedvező módon végződött. Lehet róla vitatkozni hogy pontosan miért, de felesleges (változtatni nem fogsz rajta). Ha még jobban beleásod magad a történelembe, lehet találsz pár megdöbbentő adatot, miszerint (kapaszkodj…) háborúban alulmaradt országoktól területeket csatoltak el, esetleg foglaltak el teljes egészében. Magyarország akkor elveszítette a világ legnagyobb részére kiterjedő háborúját, így hát veszített területeket. Mondd, hazaszerető barátocskám, te miafaszt várnál? Tudjuk, igazságtalanság volt, nem csak egy félről, de hiába kutatunk utána, már késő. Mit vársz, ha valaki egyértelműen bebizonyítja, hogy nekünk volt igazunk 1920-ban, egyből visszacsatolják a tartományokat? Jó vicc volt, menj vissza homokozni.

Ez tiszta szégyen.

Hagyd abba a rinyálást és inkább azon gondolkozz, hogy hogyan tehetnéd jobbá a saját, és mások életét. Vagy tudod mit? Lődd le magad, jobb lesz mindenkinek.

(2008-08-12)

Reklámok

Egy hozzászólás to “Mit kezdj a hazaszereteteddel?”

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.